Літак російської авіакомпанії "Глобус", що прямував з Італії до Росії отримав дозвіл на використання повітряного простору України.

Про це написали представники "Украероруху" на офіційній сторінці у Facebook.

"7 серпня 2019 року, пілот повітряного судна російської авіакомпанії "Глобус" Boeing-738 REG —VQBMG, виконуючи рейс GLP636 з м. Барі (Італія) до м. Москви (РФ), у зв’язку з обходом активної грозової діяльності, отримав дозвіл на використання повітряного простору України від Украероцентру в зоні відповідальності Львівського районного диспетчерського центру", — йдеться у повідомленні.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В "Украерорусі" відзначили, що керувались рішенням Ради з безпеки польотів Державної авіаційної служби України від 2 грудня 2015 року, законодавчими й нормативно-правовими актами України в галузі авіації й у сфері використання повітряного простору, дотримуючись стандартів ICAO.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Ми діяли в рамках міжнародних стандартів і рекомендованої практики ІСАО та рішення Ради з безпеки польотів ДАСУ задля безпеки повітряного руху та уникнення аварійної ситуації під час польоту. Для Украероруху, як для національного провайдера аеронавігаційного обслуговування, безпека польотів повітряних суден у повітряному просторі України залишається в пріоритеті", — зауважив керівник "Украероруху" Олександр Доценко.

У повідомленні також зазначено, що "у випадках обходу небезпечних метеоявищ (якщо обхід без входу до повітряного простору України може привести до аварійної ситуації з повітряним судном) повітряним суднам, включаючи ті, що зареєстровані в РФ, може бути дозволено вхід до повітряного простору України".

7 серпня 2019 року, пілот повітряного судна російської авіакомпанії «Глобус» Boeing-738 REG –VQBMG, виконуючи рейс...

Geplaatst door Украерорух/UkSATSE op Donderdag 8 augustus 2019

Додамо, що наш повітряний простір повністю закрили для літаків РФ у листопаді 2015 року.

Нагадаємо, бойовий літак влетів у житлові будинки. Жертв було не уникнути.

Як повідомляв портал Знай.ua, просто у небі над Канадою зіткнулись два літака. Всі, хто були на борту, не вижили.

Також Знай.ua писав про те, що у Німеччині рухнув пасажирський літак.