Путінські терористи на Донбасі незаконно утримують понад дві сотні осіб, ще 258 людей вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомила Служба безпеки України у відповідь на запит "Радіо Свобода".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Наразі бойовики так званих "ДНР" та "ЛНР" незаконно утримують 223 людей.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

"За даними інформаційного обліку Об'єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб у районі здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях значаться як зниклі безвісти – 258 осіб, незаконно позбавлені волі – 223 особи", – йдеться у відповіді СБУ.

Як повідомлялося, під час переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську сторони домовилися про обмін полонених за схемою 208 на 69.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

16 липня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова в ході візиту в Москву передала російській омбудсвумен Тетяні Москальковій список зі 150 українських політв'язнів і військовополонених, яких незаконно утримують в РФ і анексованому Криму. Москалькова, в свою чергу, передала Денисовій аналогічний список заарештованих і засуджених в Україні громадян Росії.

Нагадаємо, у Дніпрі вшанують пам'ять героїв, які поклали голови за мир в Україні. 10 серпня встановлять флагштоки з прапорами на могилах воїнів батальйону "Донбас", які загинули в Іловайському котлі.

Як повідомляв портал Знай.ua, Хомчак заявив, що влітку 2014 року він був готовий підірвати себе гранатою, виходячи з бою з Іловайського котла.

Також портал Знай.ua писав, що у так званій "ДНР" вирішили, що ВСУ збираються обстріляти позиції терористів.