Павло Григораш, виконавчий директор Української асоціації туристичних агентств, повідомив, де українці воліють відпочивати і чому. Найбільшим попитом користується Туреччина. Тільки в минулому році на турецькі курорти вирушило 704 тис. організованих українських туристів. Більше нас в Туреччину їздять тільки росіяни і німці.

В 2019 новоявленими курортними лідерами серед українців стали Німеччина та Іспанія. Влітку українці не проти поїхати і в Єгипет, проте найчастіше їздять туди восени або навесні, коли не так спекотно.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"При цьому інші напрями, такі як Болгарія, Албанія, Єгипет, Хорватія і Чорногорія також непогано продаються", - розповів власник турагентства TABU TOUR Максим Циркель.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тури по Україні теж в тренді

Останнім часом українці почали активно подорожувати всередині країни. Тури беруть на кілька днів. Найбільш українцям подобаються тури, які включають відвідування, наприклад, кількох замків у Західній Україні, як повідомляють представники туркомпаній. Попит на такі тури зростає з кожним роком.

Набирає популярність і відпочинок на річках, а саме, на байдарках. Найчастіше українці їздять до річок Стохід, Прип'ять і Случ.

Ціни на відпочинок

Ціни, в порівнянні з минулим роком, в 2019-му зросли на 10-15% по всім напрямкам, як на закордонні тури, і так і на українські курорти. Вартість відпочинку в турецьких готелях теж підвищилася на 10-15%. Така ситуація на ринку зробила Єгипет більш доступним для відпочиваючих, так як ціна на тури в нього майже не змінилася.

Зараз поїздка за кордон на двох обійдеться приблизно в 25-30 тис. грн.

Поїздка по Україні вийде, звичайно, значно дешевше. Подорож до Львова можна об'єднати з Тернополем, одноденний тур коштує близько 350-450 гривень. З Києва в Чернігів ненабагато дорожче - приблизно 400-600 гривень.

Тим, кому набридли звичні всім курорти, Костянтин Симоненко (перший українець, який відвідав усі країни світу), радить пошукати невідомі туристам маршрути по Європі. Є просто непопулярні, але гарні та цікаві місця. Якщо продумати заздалегідь самостійно маршрут, то можна влаштувати собі цікаве і неповторне подорож, яке не зажадає від вас великих грошей.

Нагадаємо, раніше в мережі порівняли відпочинок на українських курортах.

Також Знай.uа писав, що в мережі з'явилися фото моторошних кримських пляжів, українці не впізнають рідні місця.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що популярні українські курорти кошмарить страшна інфекція.