Росія і НАТО можуть зіткнутися найближчим часом у Чорному морі. Американський експерт ВМС Лайл Голдстайн вважає, що це може трапитись через напругу у відносинах, спровоковану недавніми навчаннями Sea Breeze – 2019.

У матеріалі для The National Interest фахівець пише, що позиції НАТО стануть швидше свого роду "трампліном" і не будуть нести реальної військової цінності.

кораблі НАТО
кораблі НАТО

Більше того, Голдстайн припускає, що Росія може розбити флот НАТО в Чорному морі в перші години війни.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

За його словами, такий сценарій цілком реальний, оскільки Вашингтон продовжує погіршувати ситуацію і підвищувати градус напруженості з Москвою, влаштовуючи навчання Україна–НАТО біля російських кордонів.

Голдстайн знайшов вихід для США – за його словами, Вашингтону слід переглянути свою стратегію і, позбувшись від культу авіаносців, почати розвивати підводні озброєння і новітні безпілотники.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Кораблі НАТО
Кораблі НАТО

У такому конфлікті, звичайно, сили НАТО (за винятком Туреччини) у Чорному морі стали б "провідником". Їх було б знищено в перші години війни. Можливо, тому пощастило, що США Конвенцією Монтре забороняє перевозити авіаносці через Турецьку протоку.

Експерт додає, що у гіпотетичній ситуації, в якій їм було дозволено транзит через протоку, вони, швидше за все, будуть швидко знищені надійною комбінацією дизельних підводних човнів, берегових мобільних ракетних військ та невеликих, але летальних російських ракетних катерів. Все це, звичайно, навіть не згадує наземні літаки, оснащені гіперзвуковими протикорабельними ракетами, як, наприклад, нова система Kinzhal.

Нагадаємо, у Росії НП, горить бойовий корабель Путіна: "По-перше, це красиво".

Як раніше повідомляв "Знай.ua", корабель Путіна нахабно увірвався в українські води, армія напоготові.

Також "Знай.ua" писав про те, що з пазурів Путіна вирвали першого члена екіпажу Яни Капу: Джессі вже в Україні. Від початку полону вся команда переймалась долею чотирилапого. Джессі була улюбленицею всього екіпажу буксира "Яни Капу".