Україна може зникнути через байдужість самих громадян. Мова йде про те, що українці забувають про знаменитих співвітчизників, однак добре пам'ятають про закордонних визначних особистостях.

Таку думку висловила письменниця, борець за українську мову Лариса Ніцой. Відповідний допис вона розмістила на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Як зникне Україна. Це будуть не танки, як на сході. Україну вб'є наша байдужість до української. Україна колись зникне так, як зникає вже сьогодні. Поступово і непомітно. Вона зникне так, як тане на галявині купа снігу", – попередила вона.

Так, приводом для обурення Ніцой, за її словами, стало те, що 7 серпня було 200-річчя з дня народження українського письменника Пантелеймона Куліша, однак українські медіа не висвітлили цю дату належним чином. Про це також мовчали політики й інші публічні діячі.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Україна про своє світоча навіть не згадала. Мовчало телебачення. Мовчав уряд. Мовчали політики. Мовчало суспільство. Деякі художники з вченими (є ще такі мамонти) зібралися вузьким колом. Як ця купка снігу, яка скоро зникне на галявині", – написала вона.

Як зникне Україна. Це будуть не танки, як на сході. Україну вб’є наша байдужість до українського. Україна колись...

Geplaatst door Лариса Ніцой op Zaterdag 10 augustus 2019

"Ви думаєте, щоб знищити Україну, потрібні танки? Зовсім ні. Досить не думати про українську і хвалити сусіднє, захоплюватися сусіднім, розвивати сусіднє, вивчати сусіднє, пам'ятати про сусіднє, популяризувати сусідню. Цього досить, щоб Україна не стала", – висловилася Ніцой.

Письменниця закликала українців більше цікавитися українською історією та особистостями, які стали в ній знаковими.

Нагадаємо, що новий глава митниці Нефьодов озвучив долю "євроблях", тисячі українців завмерли в очікуванні: "Точно не повинно бути..."

Як повідомляв Знай.uа, мільйонам українців категорично заборонять сідати за кермо: що чекає на водіїв.

Також портал Знай.uа писав, у США зробили важливу заяву про зброю для України: "Ми готові".