Громадянам пояснили, в якиї випадких вони можуть розраховувати на субсидії для оплати за газ.

Про це пише Politekа.

Субсидіанти відзначають, що останнім часом вони отримують платіжки, в яких вказані великі борги, при цьому їх походження не зовсім зрозуміло, враховуючи своєчасний розрахунок. Тому в новій ініціативі уряд пропонує газорозподільчим компаніям не враховувати ці суми, як борги споживачів.

лічильник

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У травні, на вимогу постанови КМУ №848, всі постачальники природного газу будуть зобов'язані направити до місцевих управлінь соцзахисту дані про наявність простроченої заборгованості без вказівки нарахувань за так звані коефіцієнти. Після цього, на підставі цих даних відбудеться перепризначення субсидії.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Для тих, хто своєчасно і в повному обсязі розраховується за газ, передбачено право на готівкову субсидію. Ті українці, хто має борги за спожитий газ, будуть переведені на безготівкову форму монетизації. Борги сумнівного походження ні в першому, ні в другому випадку не будуть впливати на процес перепризначення субсидій.

Однак, українцыв поперджають, що на насутупний період далеко не всі зможуть отримати пільги на оплату комуналки, оскльки держава скоротила фінансування на ці потреби.

оплата комуналки

Обов'язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім'ї за встановленою формулою і залежить виключно від сукупного доходу сім'ї.

Нагадаємо, що тисячі громадян втратять дах над головою, колектори вийшли за рамки.

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо про нові тарифи на комуналку.

Також портал Знай.ua писав, що у Зеленського пояснили, як зміняться правила надання пільг.