У суботу, 10 серпня, на Полтавщині в небі помітили природний феномен - паргелій.

Про це розповіла на своїй сторінці у Facebook співробітниця метеослужби Наталка Діденко.

Явище зафіксували на фото та відео українці поблизу села Коноплянка.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Рідкісне явище. Різновид гало… Можна сто раз щось вивчати, знати природу, уважно чи не занадто слухати лекції, читати і знати... Проте приказка недарма виникла, що краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Я паргелій … бачила вперше. Навіть не зрозуміла відразу. Неймовірна краса, враження - від захоплення до трохи якогось страху", - зазначила вона.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Як відомо, паргелій - це незвичайний природний феномен, який проявляється в появі на небі декількох сонць. Виникає таке явище внаслідок заломлення сонячних променів кристалики льоду, що витають в атмосфері.

Geplaatst door Наталка Діденко op Zondag 11 augustus 2019

Нагадаємо, синоптики повідомили українцям, чого чекати від погоди на початку тижня.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Карпатах помітили унікальне природне явище. Такого ви ніде не побачите.

Також Знай.ua писав про те, що нещадна стихія влашутвала українцям ігри на виживання. В мережі показали наслідки негоди.