Без направлення сімейного лікаря до вузьких спеціалістів можна буде звернутися. Однак, лише в трьох випадках.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк в інтерв'ю "Главкому". Чиновник пообіцяв, що без направлення українцям дозволять ходити до психіатра, стоматолога чи гінеколога.

За його словами, в загальному без скерування сімейного лікаря до вузьких спеціалістів можна буде звернутися в трьох випадках.

"Перший - це якщо мова йде про психіатра, стоматолога чи гінеколога. Другий - якщо це екстрений випадок і людина потрапляє в стаціонар по" швидкій ". Тоді Національна служба здоров'я сплатить всі необхідні послуги, в такому випадку ніхто не буде вимагати декларацію, адже тут мова про врятоване життя. Третій - це, за власним бажанням ", - зазначив Ковтонюк.

У той же час, чиновник підкреслив, що Національна служба здоров'я України не буде платити за послуги, на отримання яких пацієнт направив себе сам.

"У цьому випадку пацієнт самостійно оплачує вартість послуги з офіційно затвердженим в лікарні чи поліклініці тарифами в касу", - сказав заступник міністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 всі медустанови України повинні перейти на нову систему. Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк розповів, як після цього зміниться життя українців

Як повідомляв портал Знай.ua, медреформа позбавила найкращих фахівців роботи.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також Знай.ua писав, Уляна Супрун назвала найнебезпечнішу соцмережу.