Свято походження (знесення) чесних древ Животворящого Хреста Господнього

Це перший день Успенського посту. З часу, коли Син Божий освятив Хрест стражданнями, в ньому з'явилася чудодійна сила. Назва «походження» не повністю передає грецьке слово, яке означає урочисту церемонію, хресний хід. Тому до назви свята ще додають слово «знесення». В цей день в храмах виносять Хрест і поклоняються йому.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

День народження португальської кориди

Кожен рік в цей день проводять свято народження португальської кориди в Абіулі. Головною подією, звичайно, є сама корида у відповідності з усіма традиціями. Адже це не лише змагання, але поєднання мистецтва і спорту, майстерності і шоу. У порівнянні в іншими корридами, в португальській немає стільки кривавості. Биків не відправляють на бійню, а повертають загони.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Початок Успенського посту

Цей піст встановили перед Преображенням Господнім і Успінням Божої Матері. Він триває 2 тижні, починаючи з цього дня. Звичай дійшов ще з давніх часів християнства. Під час посту по понеділках, середах і п'ятницях дозволяється тільки сухоїдіння, а по четвергах і вівторках – гаряча їжа, але без олії. По вихідним можна їсти їжу з рослинною олією. У день Преображення можна їсти рибу, а у Успіння рибу можна тільки в тому випадку, якщо день припав на п'ятницю або середу.

Православні свята:

  • Походження (знесення) чесних древ Животворящого Хреста Господнього.
    Пісний день.
  • Медовий Спас.
  • Починається Успенський піст.

Перший Спас, Медовий Спас, Маковий Спас, Спас на воді

Зараз Медовий Спас – це православне свято, яке припадає на перший день Успенського посту. Його встановили в 9 столітті на честь знесення Древ Хреста Господнього. Вважається, що винесення хреста може захистити від хвороб, йому поклоняються і досі. На Русі свято почали відзначати з кінця 15 століття. А ось Медовим спасом його почали називати через звичай в цей час заламувати або підрізати стільники. На Півдні ще освячують макові головки.

Народні прикмети на 14 серпня

Іменини в цей день

Ганна, Антон, Арсеній, Василь, Веніамін, Володимир, Георгій, Євдоким, Єлизавета, Іван, Йосип, Костянтин, Максим, Микола, Сергій, Степан, Юрій

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.