Військовий пасажирський літак країни-агресора Російської Федерації "Ту-134" нахабно пройшов у повітряний простір однієї з країн Європейського Союзу Литви. Як пояснили представники країни-агресора, це сталось через стихію. В момент, коли пролітаючи над Балтійським морем, через складні погодні умови повітряне судно порушило межі повітряного простору Литви, а також України.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Реакція винищувачів НАТО була вражаючою. Зокрема, Ru.delfi зазначає, що винищувачі повітряної поліції Північноатлантичного Альянсу зустріли та супроводжували літак Путіна.

"Порушення повітряного простору сталося з-за поганої погоди, і пілот літака попередив про це", - сказала BNS прес-секретар Міноборони Аста Галдикайте.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Також відомо, що російське повітряне судно здійснювало політ з включеним радіолокаційним ретранслятором, підтримуючи зв'язок з Регіональним центром управління повітряним рухом.

У загальній складності винищувачі НАТО минулого тижня для супроводу російських військових літаків, що пролітали над міжнародним простором над Балтійським морем, злітали дев'ять разів.

Крім того, зазначається, що цей російський літак вперше за останні чотири роки порушив повітряний простір української держави.

Нагадаємо, що "Свята Русь" палахкотить в обіймах пекельного вогню: перші кадри лиха на російському теплоході.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, Зеленський спростить отримання громадянства для росіян в Україні: подробиці.

Також портал Знай.uа писав, блокада Донбасу, життя без російського газу і заява про звільнення: Данилюк відверто відповів на важливі питання.