Олександр Данилюк за Петра Порошенка був заступником глави АП, потім став міністром фінансів в уряді Володимира Гройсмана. Але, після конфлікту з прем'єром був звільнений. Проте, зараз він повстав, як птах-фенікс з попелу в команді Володимира Зеленського.

Володимир Зеленський на інавгурації
Володимир Зеленський на інавгурації

Данилюк стверджує, що не дуже переживає на рахунок законопроекту, який вніс Володимир Зеленський і за яким він сам може бути люстрований, повідомляє портал BBC.

"У мене зараз є фронт робіт, на якому я концентруюся"

Олександр каже, що не відчуває дискомфорту від того, що територіально знаходиться далеко від Президента України і не може відразу вирішувати проблеми віч-на-віч:
"Я орієнтований на реформування РНБО, а це потребує певної роботи з людьми, інакше не буде довіри до змін. Тому я намагаюся дотримуватися балансу - я перебуваю і в Офісі президента, і в РНБО. Я принципово вибрав собі кабінет, що не має нічого спільного зі стандартними бюрократичними кабінетами."

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На питання про те, чи є в цьому кабінеті кнопки запуску ракет, Данилюк відповідає завуальовано:

"Повірте, багато кнопок у кабінеті, є дуже багато різних кнопок."

Також, секретар РНБО розповів і про зняття економічної блокади з Донбасу:

"Це не блокада, це обмежувальні торговельні заходи, які були введені у відповідь на націоналізацію наших підприємств на неконтрольованої території. І, питаючи про зняття обмежувальних заходів, треба розуміти, якими будуть кроки з іншого боку. Я вважаю, що такий крок сам по собі нічого не принесе".

Данилюк розсекретив і "план Б" у разі припинення транзиту російського газу з січня 2020 року:

"Було б абсолютно безвідповідально не мати плану "Б". Ми проходили через дуже складні виклики. На все є відповідь, просто потрібно завжди думати, як посилювати наші позиції. Звичайно, ми виживемо. Але ж це не тільки питання виживання, це питання розвитку країни. Тому коли ми говоримо про транзит – це і кошти, які ми отримуємо, і розвитку ГТС, і можливість залучення інвестицій. Це і є розвиток країни"

В тому, що Медведчук прийшов в парламент, Данилюк бачить стійку загрозу:

"Медведчук має чітку прокремлівську орієнтацію, і так, він буде використовувати майданчик парламенту для того, щоб не просто там сидіти. Чи є це загрозою? Так, це загроза.
Але, зрештою, він був обраний депутатом, Україна - демократична держава, тому треба вміти працювати з такими викликами"

Віктор Медведчук
Віктор Медведчук

На відміну від Андрія Богдана, Данилюк не писав заяву про звільнення, бо впевнений, що якщо на те буде воля Зеленського, то він піде і сам, так як не тримається за крісло.

Нагадаємо, Андрій Коболєв хоче обдурити українців і збагатити "Газпром".

Як повідомляв портал Знай.uа, Коболєв щодня заробляє в 1000 разів більше за Зеленського.

Також портал Знай.uа писав, що Коболєв може стати новим прем'єр-міністром України.