Газові переговори про збереження транзиту газу після 2020 року між Україною і Росією відбудуться тільки після призначення нового парламенту. Про це секретар РНБО Олександр Данилюк заявив в ефірі Радіо НВ.

"Нам важливо зберегти транзит. Це не тільки надходження близько 3 млрд дол., що ми втратимо, якщо не буде транзиту. Це також питання нормального функціонування ГТС, а також - геополітики. Для цього треба провести переговори з постачальником, РФ. Ці переговори відбудуться", - сказав Данилюк.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За його словами, переговори пройдуть, коли буде сформований новий уряд.

"Буде призначено нового міністра енергетики, який відповідатиме за цей процес переговорів. Зараз ми оцінюємо різні сценарії. З нашої сторони повинні бути виконані певні умови. Одна з них - до кінця року має бути завершений анбандлінг. Це дозволить створити умови для конкуренції на ринку газу, щоб мали рівний доступ всі постачальники газу", - пояснив Данилюк.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Крім того, Україна не розглядає варіантів додаткового залучення посередників для переговорів.

"Переговори йдуть між НАК "Нафтогаз України" та Газпромом, а також між двома урядами. Місце для якихось третіх сил, тим більше політичних, не передбачено і бути не може", - уточнив секретар РНБО.

Нагадаємо, Андрій Коболєв хоче обдурити українців і збагатити "Газпром".

Як повідомляв портал Знай.uа, Коболєв щодня заробляє в 1000 разів більше за Зеленського.

Також портал Знай.uа писав, що Коболєв може стати новим прем'єр-міністром України.