Президент Володимир Зеленський спростив процедуру набуття громадянства України для іноземців та осіб без громадянства, які захищали країну, і для громадян Росії, які зазнали політичних переслідувань.

Указ про це зоприлюднили на офіційному сайті президента. Так, в указі №594 глави держави від 13 серпня, йдеться про невідкладність проект закону України. Він буде спрямований на спрощення порядку набуття громадянства України громадянами Російської Федерації, які зазнали переслідувань через політичні переконання.

Володимир Зеленський - президент України
Володимир Зеленський - президент України

Також закон стосуватиметься іноземців і осіб без громадянства, які в установленому законодавством України порядку проходили військову службу за контрактом у Збройних Силах України.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Своїм указом Зеленський збільшив перелік документів, які можуть бути підставою для набуття громадянства України.

Зокрема указом передбачено, що такі особи мають подати декларацію про відмову від попереднього громадянства.

Нагадаємо, Порошенко таки з'явився на допит у ДБР, але не сам: у чому підозрюють попередника Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа, радник Зеленського терміново звернувся до українців, на кону - майбутнє онуків: "Якщо ти за Томос, але проти зростання, то що ти робиш в цій країні?"

Також Знай.uа писав про те, що Романенко розбив рожеві окуляри українців.