Скоро в Україні запрацює спецслужба, у якій буде доступ до всіх можливих відомчих баз: відкриті банківські рахунки і залишки по ним, інформація про фактичне місце проживання, паспортні дані, ІПН, дані з податкової та ін. Вона визначить, наскільки правомірно та чи інша людина отримує соцвиплати.

Очікується, що перевірка торкнеться всіх, хто отримує грошову допомогу від держави: субісідіантів, матерів-одиначок, чорнобильців та інших пільговиків. У тому числі перевірять і правильність нарахування пенсій. Про це розповіла майбутній нардеп від партії "Слуга народу" Галина Третьякова, передають "Вести".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Нова служба буде працювати по багатьох сферах, пов'язаних із соціальними виплатами. Але перевіряти будуть не тільки одержувачів, а й функціонерів. Тобто тих, хто розраховує або тих, хто знаходиться в змові з злочинними угрупованнями в частині отримання неправомірних виплат. Є багато випадків, коли пенсіонер помер, а хтось ще 5-10 років отримує на підроблену карту пенсіонера виплати. Є випадки, коли отримують пенсії по втрачений пенсіонером паспорт, і багато іншого. Тому ми повинні поставити дуже жорстку перешкоду, щоб шахраї не користувалися нашими грошима", - пояснила Третьякова.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Також вона додала, що навмисне шахрайство підпаде під кримінальну відповідальність, а технічні помилки будуть каратися дисциплінарно. При цьому нардеп не згадала, коли конкретно нові правила вступлять в силу.

Нагадаємо, в команді Зеленського хочуть змінити деякі правила надання громадянам субсидій.

Як повідомляв портал Знай.ua, тепер українці можуть оформити пенсію онлайн.

Також портал Знай.ua писав, як відбувається перерахунок пенсій і що потрібно зробити українцям.