В Україні пенсії підвищуватимуть ще кілька разів. Так, у 2020 році мінімальна пенсія може становити 1800 грн. Водночас мінімальна зарплата буде у розмірі 6500 гривень.

При зростанні мінімальної пенсії до 1800 гривень, максимальний розмір пенсії, має бути як мінімум у 8 разів вище середніх, тобто 18000 гривень, заявив віцепрем'єр-міністр Павло Розенко.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Всі мінімальні виплати, які прив'язані до суми прожиткового мінімуму, будуть переглядатися двічі в рік – 1 липня та 1 грудня. Очікується підвищення пенсій вже у січні 2020 року, але воно торкнеться військових пенсіонерів – їм підвищать пенсії на 25%.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Так, віцепрем'єр-міністр Павло Розенко зазначив, що в березні 2020 року відбудеться ще один автоматичний перерахунок пенсійних виплат. При цьому на даний момент складно спрогнозувати, на скільки зростуть пенсії, адже це залежить від державного бюджету, який ухвалюють. Також Розенко додав, що досвід минулих років показав, що значне підвищення мінімальної зарплати сприятливо впливає навіть на тих українців, які й зараз отримують більше.

Пенсіонери
Пенсіонери

За 2019 рік пенсії збільшувалися в таких категорій, як пенсії по інвалідності піднялися на 20% і зараз складають 2402 гривні. Пенсії по втраті годувальника – на 18%, ця категорія отримує 2661 гривню. Середня пенсія в Україні за 2019 рік тепер становить 3009 гривень.

Варто додати, що пенсія обчислюється в Україні за незмінною формулою, яка вважає тривалість страхового стажу (трудовий стаж з 2004 року прирівнюється до страхового), розмір отримуваної зарплати (коефіцієнт заробітної плати), а так само рівень середньої зарплати по країні.

Перші два показники індивідуальні для кожної людини, а третій і останній показник є універсальним для всіх громадян. Саме рівень середньої зарплати в країні і будуть переглядати щорічно. Передбачається, що за його рахунок і буде збільшуватися основний розмір пенсійних виплат.

Нагадаємо, "Друга пенсія": Зеленський втілить мрію мільйонів українців, як отримати "щасливий квиток".

Як повідомляв Знай.uа, мільйонам українців категорично заборонять сідати за кермо: що чекає на водіїв.

Знай.uа писав, євробляхерів почнуть безжально штрафувати: точна дата.