Індексація (збільшення виплат) пенсіонерам у зв'язку з підвищенням цін в поточному році стала автоматичною. Тому тепер відсутня необхідність додаткового законодавчого регулювання цього питання. Індексація пенсій, тепер буде проводитися щорічно в березні.

В 2019 році більшості категорій пенсіонерів пенсії індексували у березні. У липні мінімальні пенсії зросли, а також були додані виплати тим людям, які мали робочий стаж понад 30 років, але з-за маленьких зарплат тепер отримують мінімальні пенсійні виплати.

Ще одне підвищення пенсій заплановано на грудень цього року. Мінімальна пенсія в Україні пов'язана з прожитковим мінімумом, який перераховують двічі в рік: липні і грудні. З цим чинником пов'язані надбавки до пенсії у липні та грудні.

Як обчислюється пенсія для індексації

Пенсія обчислюється в Україні за незмінною формулою, яка вважає тривалість страхового стажу (трудовий стаж з 2004 року прирівнюється до страховому), розмір отримуваної зарплати (коефіцієнт заробітної плати), а так само рівень середньої зарплати по країні.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Перші два показники індивідуальні для кожної людини, а третій і останній показник є універсальним для всіх громадян. Саме рівень середньої зарплати в країні і будуть переглядати щорічно. Передбачається, що за його рахунок і буде збільшуватися основний розмір пенсійних виплат.

Нагадаємо, що віце-прем'єр Павло Розенко повідомив про те, що в Україні березні 2020 року пройде ще один масовий автоматичний перерахунок пенсій у рамках пенсійної реформи. За словами прем'єра, березневе підвищення пенсії буде залежати від прийнятого восени новим урядом державного бюджету.

Нагадаємо, Лондонський суд назвав день Х для Приватбанку: Коломойський в передчутті.


Як повідомляв раніше Знай.uа, Лана Яр розповіла, що чекає кожного українця та всю країну в цілому.


Також Знай.uа писав про те, що у Зеленського поставили крапку в питанні з поставками води в Крим.