В Україні значно зменшилося число людей, які виїжджають за кордон на роботу. Це при тому, що влітку кількість заробітчан збільшується.

Про це свідчать результати опитування OLX Робота.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Загалом, близько 20% українців, які раніше працювали за кордоном, не хочуть більше виїжджати з України на роботу. Переважна більшість людей зазначили, що причиною цього є психологічний дискомфорт у чужій країні та велика відстань від рідних

Робота
Робота

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Майже у третини зникла необхідність виїжджати на роботу за кордон вдруге, бо вони почали заробляти достатньо в Україні. Ще 16% зізналися, що в інших країнах не лише висока заробітна плата, а ще й витрати на проживання та харчування. Тому додому вони не можуть привести ту суму коштів, на яку розраховували.

Попри те, що майже третина українців після повернення відзначили, що почали заробляти достатньо в Україні, саме низькі зарплати були першою мотивацією до виїзду - 42% респондентів зазначили саме цю причину. Далі серед мотивацій - відсутність робочих місць у нашій країні та можливість подивитися світ.

Заробітчани
Заробітчани

Щодо зарплат, то майже половина українців, які зараз не хочуть повертатися, отримували за кордоном до 1 тисячі доларів. Ще 18% - до 1200 доларів. Лише люди, які заробляли від 2000 тисяч доларів США планують знову їхати на заробітки. Загалом це близько 11% опитаних.

Основними напрямками робочої міграції для людей, які зараз вирішили залишитися в Україні, були Польща - 33%, Росія - 35% і Німеччина - 11%. З групи респондентів, які не хотіли б поїхати працювати за кордон знову, майже 15% все ж поїхали б на заробітки в Польщу. З тих, хто хотів мати таку можливість, майже 77% вказали, що це через зарплати та недалеку відстань від України.

Нагадаємо, що новий глава митниці Нефьодов озвучив долю "євроблях", тисячі українців завмерли в очікуванні: "Точно не повинно бути..."

Як повідомляв Знай.uа, мільйонам українців категорично заборонять сідати за кермо: що чекає на водіїв.

Також Знай.uа писав, як вийти на пенсію вчасно і не втратити жодної заробленої копійки.