У цей день церква відзначає перенесення в столицю Візантії з Єрусалиму мощей апостола від сімдесяти Стефана. Інші назви свята: «Степан», «Стефан», «Сінник». 15 серпня селяни закінчували косовицю трави, збирали пізноквітучі трави, здійснювали охоронний обряд з кіньми.

Стефан був членом єврейської діаспори і одним із семи помічників учнів Христа. Але не тільки цим він займався, а також проповідував у Єрусалимі. Після його промов, його викликали в суд за звинуваченнями в богохульстві. Точно не відомо, йому винесли смертний вирок чи юрба сама побила його камінням, але він помер мучеником.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Чого не можна робити 15 серпня

Ні в народному, ні в православному святі немає заборон, але сьогодні повний Місяць і така подія теж має речі, які робити не варто. У повний Місяць не можна сваритися, весь негатив стане причиною ваших невдач і не дасть вам пройти шлях до щастя. Не переїдайте сьогодні і не навантажуйте себе фізичними. Сил буде багато, але через перевтому можуть з'явитися проблеми зі здоров'ям. Не читайте страшні книги і не дивіться такі ж фільми. Вони спровокують кошмари. Не займайтеся фінансами, не позичайте гроші самі і не давайте комусь у борг.

Народні прикмети на 15 серпня

Приказки і прикмети

  • Дощ 15 серпня – прикмета багатого врожаю картоплі.
  • У Степанів день ввечері пройшов сильний дощ, – вранці наступного дня можна йти по гриби.
  • Яка погода вранці в день Степана, – така ж буде протягом наступних шести тижнів.
  • Молодий місяць 15 серпня, – прикмета до дощів, якщо зростаючий, – буде посуха.
  • Свистить бурундук в Степанів день, – попереду сонячний і безвітряний день.
  • Якщо голосно і довго квакають жаби, – прикмета до дощу.
  • 15 серпня дуже пізно корова повернулася з пасовища додому, – прикмета до дощу на наступний день.
  • Народжені в цей день – дуже добрі, чуйні і чесні люди. Вони щедрі і благородні.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.