В Україні презентували унікальну монографію "Теоретичні основи розслідування навмисних вбивств: кримінально-правові, криміналістичні та психологічні аспекти. Психологічний портрет серійного вбивці". Як повідомили автори книги на прес-конференції, таким чином вони хочуть змінити українське законодавство та ввести туди поняття "серійне вбивство".

"Матеріали для книги почали збиратися ще на початку 80-х років. З усього розмаїття умисних вбивств були виокремлені найбільш проблематичні в методологічному аспекті розкриття: вбивства, пов'язані з вибуховими пристроями і зброєю, вбивства матір'ю новонародженої дитини, вбивства, пов'язані з розчленуванням трупа, серійні вбивства та вбивства на замовлення", - розповів один з авторів монографії, професор Олександр Саїнчин.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За його словами, на законодавчому рівні не закріплено поняття "серійний вбився", що ускладнює роботу по розкриттю даних злочинів. Так, за вбивство 118 осіб серійним маніяком Сергієм Ткачем були засуджені 11 невинних людей.

Нагадаємо, закривавлена хустка розкрила вченим особистість Джека Різника.

Як повідомляв портал Знай.uа, найбільш кривавий вбивця всіх часів помер у в'язниці Шотландії.

Також Знай.uа писав про те, топ-8 найжорстокіших серійних вбивць-жінок вікторіанської епохи.