Нещодавно на підготовчому засіданні парламенту нового скликання майбутнього представника "Опозиційної платформи – За життя" Вадима Рабіновича закликали дотримуватися Регламенту і говорити державною мовою. Російські ЗМІ відразу ж почали смакувати інцидент.

Ситуацію обговорили на російському пропагандистському каналі "Росія 1" у програмі "60 хвилин".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ведучого програми Євгена Попова обурило, що Вадима Рабіновича попросили розмовляти державною мовою України. Зокрема, рупор Кремля зачепився за фразу чинного першого віцеспікера Верховної Ради Ірини Геращенко. Сама Геращенко зазначила, що депутати можуть розмовляти як завгодно всюди, крім сесійної зали.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"У стінах українського парламенту говорити російською мовою можна тільки, вибачте, в туалеті! Ну що ж, такий закон, що ж робити. У всіх інших випадках потрібен перекладач, щоб він перекладав для тих, хто не розуміє. А таких, як з'ясувалося, більшість ", – брехливо заявив Попов.

Однак йому заперечив український гість ефіру Гордій Бєлов, відзначивши, що порушення Регламенту парламенту не можна застосувати до водія трамвая, проте під нього потрапляє кожен народний депутат. Ця ремарка знову викликала хвилю обурення у скандального пропагандиста.

"Чому не можна?! Водій трамваю не може оголошувати зупинки російською мовою! За законом не може!" – гнівно вигукнув він, скаржачись на вигадані утиски російської мови в Україні.

Нагадаємо, залишки мозку зрадили Жириновському: маразматична тирада про Зеленського та Путіна просочилася в ефір.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський мчить до Франції одночасно з Путіним: Безсмертний пояснив, що відбувається.

Також Знай.uа писав, Дудь притиснув до стінки Путіна, одна зустріч зупинить безумство Кремля: "Досить"