Контррозвідка СБУ фіксує неприпустимі порушення норм міжнародних прав з боку співробітників ФСБ РФ щодо громадян України, які на законних підставах займаються виловом риби в акваторії Азовського моря. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними українських правоохоронних органів, російська спецслужба незаконно затримує громадян України, а потім погрозами та шантажем вибиває неправдиві свідчення про нібито браконьєрському вилові риби.

зокрема, в 2018 році представники берегової охорони ФСБ РФ незаконно затримали двох українців, які на рибальському човні знаходилися в акваторії Азовського моря неподалік від Бердянська. Незважаючи на відсутність підстав для затримання (при огляді українського судна не виявили ніяких засобів лову, риби та заборонених до вільного обігу речей), українських громадян в примусовому порядку доставили в місто Єйськ Краснодарського краю.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Служба безпеки України повідомляє, що така діяльність російських спецслужб порушення міжнародного права і носить системний характер. Вона супроводжується інформаційними кампаніями в ЗМІ РФ, щоб підірвати імідж України перед міжнародним співтовариством як держави, шкодить екологічної фауни Азовського моря, розвитку та оновлення біоресурсів, сприяє його забруднення тощо", - йдеться у публікації.

Нагадаємо, винного у вбивстві 30 осіб терориста випустили на свободу.


Як повідомляв раніше Знай.uа, "Мачете" вперше відвідає Україну.


Також Знай.uа писав про те, що Google виплатить кожному власнику Pixel по $500.