Дуви Гоник, засновник і глава Ортодоксальної єврейської торгової палати в Нью-Йорку, звернувся до президента України Володимиру Зеленському. Гоник хоче, щоб гарант викорінив корупцію у місцевій владі в Умані, Черкаська область. Завдяки цьому Умань, один з найбільших єврейських духовних центрів, зможе відродитися як місто.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

На прес-конференції "Інтерфакс-Україна" 16 серпня Гоник повідомив, що в Умані вже близько 10 років Іудейська релігійна громадськість брацлавських хасидів намагається вибороти право на спорудження єврейського меморіального комплексу. У планах-будівництво синаноги, яка вмістить у себе 30000 чоловік.

У 2008 році, як каже Гоник, громадськості виділили в оренду на 49 років ділянку землі в 1 га. Громадськість розробила план території, на якій би побудували центр, але місцева влада вимагала від замовника будівництва хабар, щоб схвалити план будівництва.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Коли громадськість не дала хабар, цільове призначення їх орендованої землі змінили, як зазначив Гоник.

"Я хотів би подякувати президенту Зеленському за те, що він заявляв, що хоче побудувати з Умані маленький Єрусалим, що він хоче зупинити корупцію в Україні. Але також я хочу звернутися до нього, щоб він приїхав до Умані й подивився, що там відбувається, розібрався з мером, заступником мера, створив за необхідності комітет або комісію, щоб відстежувати ситуацію... як було змінено цільове призначення ділянки, тому що зараз місце для будівництва вкрадено", - говорить Гоник.

Як він повідомляє, зараз всі шляхи до будівництва комплексу відрізані.

"Насправді може бути хороша хвиля інвестицій, які можуть допомогти Умані та Україні процвітати... Але це може не відбутися саме через корупцію", - зазначив Гоник.

Нагадаємо, раніше до Києва летить впливовий гість, все заради зустрічі з Зеленським.

Також Знай.uа писав, що до Києва летить друг Путіна: в ОП розповіли про його зустріч з Зеленським.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що на зустріч із Зеленським зібрався прем'єр-міністр Ізраїлю.