Президент України Володимир Зеленський був змушений припинити фінансування всіх українських міст.

На цей непростий крок Зеленський наважився з однієї причини: поплічники Порошенко досі працюють у містах і грабують бюджет, так як часу на це залишилося зовсім мало.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Адміністрація президента у курсі того, що поплічники Порошенко продовжують розкрадати місцеві бюджети і виводять гроші за кордон. У зв'язку з цим фінансування вирішили на час скасувати. Місцевим бюджетам перестали виділяти гроші на соціально-економічний розвиток, щоб їх ніхто не зміг вкрасти.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок
Показати ще

Так повідомляє Офіс президента у відповіді на запит видання Економічна правда.

"Під час зміни влади спостерігалося чимало випадків, коли особи, причетні до державного управління при попередній владі, докладали зусилля для створення проектів з неефективним використанням бюджетних коштів, де існують ризики освоєння ресурсів окремими особами або інші корупційні ризики", - сказали в Офісі президента.

Прес-служба Офісу президента повідомляє: "представники старої влади, закінчуючи свою каденцію і розуміючи, що домовленості про корупційні схеми з новою владою досягти не можна, намагаються створити всі умови для освоєння бюджетного фінансування".

І додають, що: "мета президента, як гаранта конституційних прав громадян, - запобігти реалізацію цього негативного сценарію".

Завдяки цьому тимчасовому блокуванню можна буде перевірити, наскільки ефективно витрачали кошти з бюджету та виконували заплановані проекти. У ряд проектів інфраструктури входять дитячі садки, школи, лікарні, соціальні установи, клуби, дороги, мости та ін

"З метою забезпечення добробуту українців проекти, на які виділено фінансування зазначеними вище розпорядженнями, будуть переглянуті новим складом Кабінету міністрів. При виявленні порушень чи корупційних ризиків проекти будуть відкориговані, а підозрювані притягнуті до відповідальності. Заплановані інфраструктурні проекти будуть реалізовані у найкоротші терміни", - кажуть в Офісі президента.

Нагадаємо, раніше Разумков пояснив, що не так з колегою Зеленського.

Також Знай.uа писав, що у Зеленського планують зробити нечуване з депутатами.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Трампу стало тісно в США і він вирішив прикупити "маленький острівець.