Президент США Дональд Трамп неодноразово цікавився придбанням острова Гренландія, аби включити його у склад Америки. Глава країни вже навіть провів консультацію з юристом Білого дому щодо можливої угоди купівлі.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як стверджується, деякі радники Трампа підтримали цю ідею, назвавши її "хорошою економічною грою". Інші назвали її нездійсненною. Газета зазначає, що навіть якщо покупка острова всерйоз обговорювалося, неясно, як США її реалізують.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Купівлю Гренландії також порівнюють з купівлею Аляски. Білий дім і Держдепартамент, а також офіційні представники Королівського дому Данії та посольства країни у Вашингтоні не відповіли на запит про коментарі журналістів The Wall Street Journal.

Гренландія - найбільший острів у світі. Основна маса населення Гренландії в 56 тисяч осіб живе на порізаному фіордами узбережжі, де немає льоду. Зараз Гренландія є автономною частиною Королівства Данія, і хоча її уряд приймає рішення по більшості внутрішніх питань, зовнішня політика і політика безпеки здійснюються Копенгагеном. Трамп планує здійснити свій перший візит до Данії на початку наступного місяця, за даними джерел, візит не пов'язаний з ідеєю купівлі Гренландії.

Нагадаємо, гігантський жук напав на Трампа і став зіркою мережі: методи прослушки від Путіна все дешевшають.

Як повідомляв Знай.uа, Трамп зашив кишені Путіну та ще десяткам "царьків", грошей не буде: "Доведеться це робити".

Знай.uа писав, Трамп провів з Путіним серйозну розмову: "Що на рахунок українських...?".