У команді президента України Володимира Зеленського запропонували стежити за всіма депутатами нової Верховної Ради дев'ятого скликання. Ідея належить майбутньому лідеру політсили "Слуги народу" Давиду Арахамію.

Про це пише POLITEKA.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Втілити таку задумку у життя планують за допомогою системи штучного інтелекту. Вона носитиме символічну назву "Великий брат". Запустити систему у роботу планують вже 29 серпня під час першого засідання нового парламенту.

Давид Арахамія
Давид Арахамія

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Тестувати систему будуть протягом наступних 4-6 місяців і до кінця року "Великий брат" вже зможе показати перші результати. Однак така ідея не дуже сподобалася більшості народних обранців. Наприклад, депутати Олександр Дубинський і Максим Бужанський проти нововведення. Перший навів приклад роману Оруелла "1984", в якому "Великий брат" – це символ контролю над людьми й нацією. За словами обранця, такий тоталітаризм властивий Сталіну.

Олександр Дубинський
Олександр Дубинський

У свою чергу чинний голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков відповів на питання щодо анонсованої його однопартійцем Давидом Арахамієм системи штучного інтелекту "Великий Брат", покликаної контролювати дотримання законів народними депутатами.

"Алгоритм системі, мабуть, все ж таки будуть задавати IT-спеціалісти, мабуть - громадське суспільство, яке буде брати участь у цих процесах. Але це - дуже багатовекторне питання, воно важливе в майбутньому, але до його опрацювання треба підходити більш глибоко", - зауважив голова партії.

Нагадаємо, у Зеленського анонсували важливий закон для ветеранів: "Без годівниці для чиновників".

Як повідомляв Знай.uа, Пальчевський розказав про перемогу Зеленського на всіх фронтах: "Гримчак гримить, Порошенко тремтить".

Також Знай.uа писав, українці просять Зеленського розпродати елітний автопарк Кабміну та міністерські дачі.