Генеральна прокуратура України екстрадувала до Ізраїлю Амоса Дов Сільвера, який заснував онлайн-мережу поширення марихуани.

Про це повідомила прес-секретар ГПУ Лариса Сарган на особистій сторінці у соціальній мережі Twitter. За її словами, злочинця відправили на літаку до Ізраїлю, де він отримає покарання.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Сьогодні вночі Амос Дов Сільвер екстрадований до Держави Ізраїль літаком з міжнародного аеропорту Бориспіль", – повідомила Сарган.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Злочинця передали до країни у ніч з 17 на 28 липня. Джерела в Ізраїлі підтвердили, що вранці, 18 серпня, Сільвер прибув на місце призначення. Літак з Києва приземлився в аеропорту імені Бен-Гуріона в районі 05:00 ранку. Біля трапу лайнера, затриманого зустрічали десятки співробітників поліції, були зафіксовані підвищені заходи безпеки.

Зазначимо, що на весні Амос Дов Сільвера затримали в Києві. У липні цього року він вийшов з СІЗО, тому що Київський апеляційний суд відпустив підозрюваного під домашній арешт. Сільвера мали передати до Ізраїлю 15 серпня, однак тоді йому вдалося втекти. Перед вильотом з нього зняли електронний браслет, і він пішов в зал дьюті-фрі. Саме там йому вдалося сховатися від українських правоохоронців. Його знову затримали вже в Умані.

Зазначимо, що Амос Дов Сільвер - активіст руху за легалізацію марихуани. Він має подвійне громадянство США та Ізраїлю. У березні 2019 року був заарештований в Києві за запитом влади Ізраїлю. Там його звинувачують в керуванні злочинною організацією, яка налагодила масовий збут наркотичних речовин.

Нагадаємо, у Зеленського анонсували важливий закон для ветеранів: "Без годівниці для чиновників".

Як повідомляв Знай.uа, жаліла коханого наркотиками: харків'янка притарабанила в колонію пиріжки з "сюрпризом".

Також Знай.uа писав, у Харкові поліцейські затримали іноземця, який займався торгівлею наркотиками.