У цей день церква вшановує відразу двох святих – преподобного Пимена і мученика Марина. Інші назви свята: «Марина», «Пімен», «День хворих і сиріт». 20 серпня належало пригощати хворих і сиріт яблуками, медом і пирогами. Ночі ставали прохолодними. По лелекам ворожили про осінь.

Сьогодні вже можна не шукати малину на кущах, краще віддати перевагу брусниці. Хоча скоро вже має бути і журавлина з горобиною. Тому приділіть час збору цих цілющих ягід. Хоча малину і складно знайти, але якщо вийде з'їсти три ягідки з куща, то виповниться заповітне бажання в дуже короткий час. А також допоможе швидше вийти заміж. Так що для наших предків ці ягідки вважалися мало не чарівними.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Народні прикмети на 20 серпня

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Ще можна подивитися за журавлями і лелеками. Якщо вони вже зібралися в теплі краї, значить буде рання осінь, а зима – холодна. У наших предків навіть були свої легенди про цих птахів. Вважалося, що раніше лелека був людиною, але Бог покарав його за цікавість, і тепер він збирає різних гадів. Якщо на вашому даху лелеки звили гніздо, то в ньому буде багатство і щастя. А якщо вони полетіли, то варто чекати біди. Можна попросити у лелеки дитини тим жінкам, які не можуть зачати. Не зліть лелек, вони можуть влаштувати пожежу.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Також сьогодні збирають лікарські трави, тому що вони володіють особливими силами. А знахарі проводять обряди і ритуали від різних хвороб.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.