У Швейцарії компанія Hypocat винайшла вакцину, яка врятує від алергії на кішок.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Радісні для багатьох любителів котиків результати досліджень вчені опублікували в журналі "The Journal of Allergy and Clinical Immunology".

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Принципове нововведення розробленої вакцини в тому, що вона призначена не для людей, а для кішок. Організм пухнастих домашніх вихованців виробляє протеїн-алерген Fel d 1, а з допомогою вакцини імунітет котів зможе йому протидіяти. Саме цей алерген і викликає у людей алергію.

Вакцину тестували на 54 здорових котах. У всіх з'явилася імунна реакція, і коти стали гіпоалергенними. Ніяких негативних наслідків на здоров'я котиків вакцина не мала.

Зараз вчені будуть проводити додаткові клінічні дослідження, а після них препарат можна буде пустити в продаж. Дослідники відзначають, що вакцина корисна не тільки для людей, але і для домашніх улюбленців. У котів буде більше шансів залишитися з господарем після першого нападу алергії, а не опинитися на вулиці або в притулку.

Нагадаємо, раніше вчені з'ясували, чому кішки їдять траву.

Також Знай.uа писав, що українцям допомогли у нелегкому виборі.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що в Польщі пес покинув господаря і поїхав до коханої.