Ан-178, новинка оборонно-промислового комплексу в Україні, знайшла свого першого іноземного покупця.

Замовником нових військово-транспортних літаків стане Перу. Національна поліція Перу хоче ввести Ан-178 замість Ан-32Б, які використовують в даний момент, повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

Прекрасная новость!
Теперь Знай.ua стали еще ближе и доступнее. Скорее качай приложения для Android или IOS и оставайся в курсе последних событий. Все это в неповторимой подаче журналистов нашего портала!

У компанії відзначили, що виграли тендер на "певну кількість військово-транспортних літаків". Поки мова йде про єдиний екземпляр літака. Їм замінять Ан-32Б з бортовим номером PNP-234, повідомляє іспанське видання Defensa. Сума поставки обійдеться в 65 млн доларів.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Під час перуанського тендеру конкурентами українського Ан-178 стали З-27 Spartan консорціуму Lockheed Martin і Alenia, З-295 від Airbus Military.

У тендері брала участь організація Спецтехноекспорт, вона входить до складу "Укроборонпрому".

Ан-178 - це близкомагістральный військово-транспортний турбореактивний літак українського виробництва. Його вантажопідйомність становить 15-18 тонн. Літак повинен замінити застарілі моделі Ан-12, Ан-26 і Ан-32. Вперше його продемонстрували на ILA Berlin Air Show 2016 у льотній програмі.

Ан-178 здатний витримувати різні кліматичні і погодні умови. Він не боїться високої температури і вологості, може сідати на різне покриття злітно-посадкових смуг.

Держконцерн Антонов в минулому році уклав угоду з Boeing — Aviall Services, Inc під час Farnborough, авіакосмічного салону, який відбувається в Британії. Про намір закупити 13 штук Ан-178 МВС також повідомляв Арсен Аваков.

Нагадаємо, раніше український льотчик вразив майстерністю на авіашоу в Британії.

Також Знай.uа писав, що українська ас показав вищий пілотаж і став кращим Європі: відео блискучого польоту.

Ще Портал Знай.иа повідомляв, що армія США оснастить літаки і вертольоти лазерами: майбутнє вже настало.