Зарплати кадровим військовослужбовцям в Україні необхідно підвищити вдвічі, щоб забезпечити їм гідну компенсацію за умови ведення служби. Про це заявив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко в інтерв'ю BBC News Україна.

Він зазначив, що матеріальна компенсація для військовослужбовців в Україні критично низька. Щоб вияснити це, в Міноборони провели опитування і дослідження з приводу матеріального забезпечення військовослужбовців, внаслідок чого і був визначений розмір бажаних заробітків ВСУ.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Віктор Муженко
Віктор Муженко

"Наші дослідження показують, що основним грошовим забезпеченням для військовослужбовця повинні бути 15000. У нас зараз 7000, ця цифра повинна зрости мінімум удвічі. Тоді це буде гідний рівень матеріальної компенсації за всі ті незручності і напруга, що вони відчувають", - зазначив пан Муженко.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Віктор Муженко
Віктор Муженко

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За його словами, на передовій підвищення не поширюються, оскільки там інша система грошових виплат.

Нагадаємо, Гіркін попередив Путіна про фатальне дні для Росії.

Як повідомляв Знай.uа регіонал, який організовував сепаратистів на Донбасі, тепер хоче керувати столицею.

Знай.uа писав, Євген Дейдей: символ "липового" патріотизму.