Радник українського президента з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький розповів, що для якісної трансформації потрібно насамперед провести перепис населення що в Україні давно не відбувалася. Він зауважив, що від кількості реальних українських громадян залежить сума, необхідна для фінансування напрямки.

За словами Радуцького, перепис населення України можуть провести вже в кінці поточного року, а коштуватиме це буде близько 4 мільярдів гривень. Радник президента додав, що раніше українську систему охорони здоров'я реформували "точково", за винятком останніх декількох років.

Він пояснив, що стара медична система вже не придатна, а вибудувати нову поки не вдалося. "Першим кроком на шляху до трансформації медицини має стати перепис населення, що б знати реальні цифри. Неможливо розрахувати необхідну кількість грошей на систему охорони здоров'я, не розуміючи скільком людям ми повинні надавати послуги", — сказав Радуцький. Також він зазначив, що президент почав планувати перепис населення на кінець 2019 року, але для цього спочатку повинен утвердиться новий Кабінет міністрів.

Нагадаємо, Нетаньяху пояснив, як президентство Зеленського змінило.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще


Як повідомляв раніше Знай.uа, у мережі з'єднання явився скандальний документ.


Також Знай.uа писав про те, що харків'яні терміново звернулися до Зеленського.