Служба безпеки України звернулася в ГПУ з заявою причетності підконтрольних екс-президенту України Петру Порошенку керівників державного Укрексімбанку до створення злочинної організації з видачі "безнадійних" кредитів. Про це на своїй сторінці в Facebook пише юрист Андрій Портнов.

"Шановні друзі, інформую вас, хай простить мене таємниця слідства та інші традиції минулого, що Служба безпеки України звернулася до ГПУ з офіційним підтвердженням причетності контрольованих Порошенко керівників державного Укрексімбанку до створення злочинної організації, яка в період 2014-2019 рр крала державні гроші методом видачі завідомо безнадійних кредитів підконтрольним собі особам", - написав Він.

За його словами, ці дії призвели до докапіталізації банку за рахунок держбюджету на суму 22 000 000 000 гривень. Кримінальна справа зареєстрована кілька днів тому за ст. 190 ч. 4, 364 ч. 2 КК України.

Крім цього, Портнов сказав, що в період основних розкрадання державних грошей Укрексімбанк очолював один з родичів Порошенко.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

"Чекаємо звільнення Генерального прокурора для активізації цього напряму злочинної діяльності попереднього режиму", - сказав юрист.

Нагадаємо, Порошенко голосно оскандалився в Європі.


Як повідомляв раніше Знай.uа, отримає Порошенко від держави, все це пожизненною


Також Знай.uа писав про те, що американський мільярдер звинуватив Порошенка у виведенні 8 млрд доларів з України.