В Чорнобильській зоні відчуження знайшли рідкісний вид, якого пощастило спіймати на камеру. Мова йде про "волохатого" метелика-ведмедиці, який є дуже отруйним та величезним.

Відповідні знімки з'явились на сторінці "Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник" у Facebook.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Є таке сімейство нічних метеликів - "ведмедиці". Та, що потрапила в об'єктив нашого фотографа, має красиву назву - Ведмедиця Кайя. У неї дійсно волохата бура голова, ніби вкрита густою шерстю ведмедя. І ще більш волохаті гусениці цих метеликів. Звідси і назва колекції", - розповіли співробітники заповідника.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Як зазначили в заповіднику, краса цих комах - оманлива. Їх кров містить отруту і має гіркуватий присмак, що може викликати роздратування в травній системі або алергію, якщо який-небудь звір або птах з'їдять її, але звернувши увагу на її строкаті крила.

Чудові новини!

Тепер Знай.uа ставши ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курси останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Фахівці у заповіднику стверджують, що цей представник для людини - цілком безпечний. Але все, ж варто не чіпати комаху, а просто миуватися її незвичайним забарвленням. До того ж, ви не знайдете дві особини з однаковим візерунком на крильцях.

img desc=""]594854[/img]

"Це досить велика комаха - розмах його крил становить від 60 до 70 мм. Метелик п'є нектар з квітів, а гусениця живиться низькорослими трав'янистими рослинами, листям яблуні, груші, сливи, малини, ожини, чорниці, жимолості і навіть вересу. І найголовніше - гусінь цього метелика, небезпечна, в тому числі для людини. Її шерстинки можуть викликати роздратування шкіри, а попадання їх в очі призводить до конъюктивиту", - застерегли в заповіднику.

Нагадаємо, українцям розповіли про реальні проблеми в Чорнобилі, від цього знову можуть постражати мільйони.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, у зоні відчуження дивом вижив унікальний вид - дикий табун коней Пржевальського.

Також портал Знай.ua писав, що під Харковом натрапили на таємничу печеру. Що ховає дивний об'єкт під землею?