Під час останнього візиту президента Володимира Зеленського в зону ООС, він обурювався, що бійці живуть в нелюдських умовах і пообіцяв, що зовсім скоро на передовій з'являться зручні комфортабельні будиночки для військових. Тож тепер бійці на фронті тестують нові житлові модулі. І вже є багато зауважень. На передову доставили два мобільні будинки, які будуть перевіряти півроку.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Президент таки стримав слово. Мобільні будиночки з'явилися. Бійці на камеру дякують главі держави, ось тільки за очі висловлюють свої оцінки.

Одним з головних плюсів у новому будиночку є двоярусні ліжка, вони трохи зручніше, ніж нари, але є і свої недоліки, вони риплять, і погано прикріплені до стіни.

Одним з величезних мінусів військові називають відсутність вентиляції в цьому модульному комплексі, тому доводиться постійно відкривати вікно. Всередині обшитий будиночок ОСБ, бійці подумують, щоб все-таки створити примусову витяжку і труби вивести наверх, адже будиночок знаходиться під землею 4 метри вглиб.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Що стосується опалення будиночка, то варто електричний конвектор, але в бойових умови, кажуть бійці, це не практично, тому що, якщо буде обстріл, противники переб'ють електромережі, і бійці опиняться в холоді. Якщо встановлювати буржуйку, то потрібно стіни обшивати якоюсь мінеральною ватою і виводити димар наверх. За словами воїнів, звичайно, краще, якщо такі будиночки використовували б десь у ППД, коли виводять бригади із зони бойових дій, там споруджують мобільні містечка для проживання.

Як відомо, умови проживання в українських військових на Донбасі бли просто принизливі, тому було завдання для них поліпшити житлові умови.

Мобільні будиночки для військових оснащені кондиціонерами, пічками на зиму, окремими мобільними пральнями, техніка класна, Bosch, туалети, душ. Щоб військові відчували себе нормальними людьми. Вони і є нормальні люди, повинні бути і нормальні умови.

Нагадаємо, у Зеленського визначилися, хто замінить Луценка: новим генпрокурором може стати...

Як повідомляв раніше Знай.uа, літак розніс на друзки цілий будинок.

Також Знай.uа писав про те, що Алла Костромичова порадувала мережа новим фото на пляжі.