У цей день православна церква шанує апостола Маттія, який замінив Юду Іскаріота, який зрадив Христа. Інші назви свята: «Матвій», «Матвій негода», «Змієсос корів». Вважалося, що 22 серпня змій смокче корів, тому в цей день їх не виганяли на паству.

Так, предки дійсно вірили, що змії чіпляються зубами до вимені корів і так висмоктують молоко. Тому краще поберегти корівку і дотримуватися всіх прикмет, що пов'язаний з цим тваринам. Не доїть корову на людях і не ставте дійницю ні на що, інакше у неї пропаде молоко. Краще навіть не говорити скільки молока надоїли, а то корова може захворіти.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Ще сьогодні треба винести на світанку глек з молоком на вулицю, поки ще роса не зникла. Тоді удій корів буде хороший. Моляться і апостолу Матфію, його вважають покровителем заможних людей і торговців. Він же може зменшити суєту і квапливість, які заважають укладати угоди. Жінкам потрібно годувати немовлят груддю тільки вдома, а то змія може причепити на вулиці. А ще дитині треба прикрити обличчя, щоб не осліпла на вулиці.

Народні прикмети на 22 серпня

Ще уникайте одного транспорту з каліками, вважається, що так і самі можете втратити кінцівки. З напоїв віддайте перевагу звичайному чаю, а не трав'яному, останній може бути отруйним.

Ще сьогодні іноді проводять ритуал, щоб повернути пам'ять. А зробити це можна було, бо вірили, що це чаклуни забирають пам'ять. Щоб зняти таку порчу, треба набрати воду з семи джерел і ввечері, після заходу сонця, гріли воду та лили її над тазом на голову порченого, не користуючись при цьому милом. Потім цю воду потрібно було вилити хрестоподібним струменем на землю, приказуючи такі замовні слова:«Воду порченну в землю зливаю, спогади в голову рабу Божому(ім'я) повертаю. Буде пам'ять з ним назавжди і у всі часи. Амінь». Потім її давали хворому, три ковтки, і треба 9 разів прочитати «Отче наш».

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.