Як відомо, президент України Володимир Зеленський скасував військовий парад на День незалежності, 24 серпня. Замість нього відбудеться Хода Гідності. Стало відомо детальний сценарій святкування державного свята.

Про це йдеться в прес-релізі програми, яку роздали журналістам під час генеральної репетиції урочистої ходи у четвер, 22 серпня.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У Ході візьмуть участь понад 350 військових Сухопутних військ, Сил спецоперацій, десантники, Військово-морські і повітряні сили, ветерани АТО й ООС в Донбасі. Окремою "коробкою" пройдуть ветерани АТО й ООС, які мають бойові нагороди. Разом з бійцями Сухопутних військ пройдуть військовослужбовці-жінки. Однак заходів з військовими буде мало, тому акцент зроблено на іншому.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Очікується, що під час урочистостей частина бійців отримають держнагороди. Зокрема двох військових удостоять звання Героя України, ще кілька отримають ордени Богдана Хмельницького та За мужність. Під час церемонії на Алеї Героїв Небесної Сотні буде оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання. А також прозвучать сто ударів дзвона, які за задумом сценаристів заходи повинні символізувати удари сердець Героїв.

Володимир Зеленський - президент України
Володимир Зеленський - президент України

Режисером ходи призначений відомий український фахівець Алан Бадоєв, а також Олена Коляденко. За їхніми словами у центрі свята буде не техніка, а люди. Так, гімн України виконає співачка Тіна Кароль. Окрім неї у заході візьмуть участь різні оперні виконавці, гурт ONUKA. Спеціальним гостем буде відомий композитор Мирослав Скорик.

Нагадаємо, Хода Гідності-2019: військові провели першу репетицію, видовищні фото.

Як повідомляв Знай.uа, новий глава митниці Нефьодов озвучив долю "євроблях", тисячі українців завмерли в очікуванні: "Точно не повинно бути...".

Також Знай.uа писав, легендарний Скорик, 5 оркестрів й ONUKA: відомо подробиці підготовки Ходи Гідності до Дня Незалежності.