Європейський суд ухвалив важливе рішення щодо компенсації за перельоти з пересадкою, якщо рейс другого сегмету затримався. Щоправда ця постанова може спровокувати масу протестів з боку європейських авіакомпаній.


Пасажири, що вилітають з країни ЄС в країну за межами ЄС, які купили квиток з пересадкою в рамках одного бронювання, можуть отримати від перевізників першого сегменту компенсацію. Сума розміру становитиме 600 євро.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!


Європейський суд виніс чергове важливе рішення щодо вирішення проблеми стикування рейсів та захисту прав пасажирів, які забезпечуються законодавством ЄС.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!


Справа ґрунтується на досвіді 11 пасажирів, що летіли рейсом авіакомпанії Czech Airlines з Праги (Чехія) в Бангкок (Таїланд) з пересадкою в Абу-Дабі (ОАЕ). Перший рейс, який виконувався Czech Airlines, вилетів з Праги і прилетів в Абу-Дабі вчасно. Другий рейс з Абу-Дабі в Бангкок, який виконувався за кодшеринговою угодою неєвропейською авіакомпанією Etihad Airways, прилетів в Таїланд із запізненням на 8 годин і 8 хвилин. Оскільки ця затримка перевищила три години, то, згідно із законами Євросоюзу про захист прав авіапасажирів, передбачалася виплата компенсації в розмірі 600 євро.

"Ми впевнені, що це рішення істотно змінить ситуацію з правами авіапасажирів у всій Європі. Вперше в історії авіакомпанія може бути визнана зобов'язаною виплатити компенсацію за помилки іншого перевізника", - говорять представники аеропортів.

Нагадаємо, у київському аеропорту зловили нелегалів, які намагалися позбутися своїх документів.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, прикордонники затримали українця з наркотиками.

Також портал Знай.ua писав, що прикордонники накрили банду контрабандистів на кордоні з Польщею.