Світові авіаційні організації стурбовані участю Російської Федерації у військовому конфлікті в Сирії.

В зв'язку з цим низка авіакомпаній вже змінила свої маршрути, пише Європейська правда з посиланням на німецьку газету Die Welt.

Зокрема, Європейське агентство з авіабезпеки EASA оприлюднило попередження для авіаперевізників, які використовують повітряний простір над Каспійським морем, Іраном та Іраком. Саме там проходять деякі популярні авіамаршрути з Європи до Близького Сходу та Південної Азії.

Про ризики заявило і Міжнародне агентство з цивільної авіації - ІСАО.

Читайте також: Опозиція Сирії оголосила бойкот переговорам через агресію Росії

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Першою вжила заходи безпеки у зв'язку з операцією Росії в Сирії французька авіакомпанія Air France. 10 жовтня вона випустила спеціальні рекомендації щодо польотів над Іраном і Каспійським морем. Деталей щодо вжитих заходів не повідомляють, проте літаки Air France тепер не літають над Єменом, сходом України, Сирією, Іраком та Лівією.

Тим часом, компанія Lufthansa заявила, що на даний момент немає необхідності переходити на альтернативні маршрути польотів. Утім, компанія визнає, що ситуація "мінлива". Тому Lufthansa постійно контактує з німецькими та європейськими відомствами з безпеки авіаперельотів. Як і інші авіакомпанії, Lufthansa припинила польоти над територією Сирії.