Сьогодні, 23 серпня, на Софійській площі в Києві під час церемонії урочистого підняття Державного Прапора України, озвучили указ Володимира Зеленського, у якому він присвоїв бригаді транспортної авіації Військово-повітряних сил України, що дислокується у Гавришівці, ім'я героя України льотчика Дмитра Майбороди. Згодом указ №618/2019 з’явився і на офіційному сайті глави держави.

"З метою відновлення історичних традицій національного війська щодо назв військових частин, зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань, високі показники в бойовій підготовці, а також з нагоди 28-ї річниці незалежності України постановляю 456-й бригаді транспортної авіації почесне найменування “імені Дмитра Майбороди” та надалі іменувати її – 456 бригада транспортної авіації імені Дмитра Майбороди", – йдеться у документі.

Стрічку з назвою почесного найменування з рук президента отримав командир бригади полковник Андрій Сідаш.

Зеленський подякував за службу командирові бригади при передачі реліквії.

Почесні найменування присвоєно також низці підрозділів Збройних сил, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Зеленський патріотично привітав українців із Днем прапора.

Як повідомляв Знай.ua, у день державного прапора Зеленський присвоїв почесні найменування 8 бригадам.

Також Знай.ua розповідав, що у столиці України Києві на День незалежності 24 серпня замість одного військового параду відбудуться два заходи - Хода Гідності та Марш Захисників.