Святкування незалежності країни - яскраве патріотичне торжество. Дізнайтеся, які композиції звучатимуть у Києві на честь торжества? Що являє собою Хода Гідності та Марш Захисників, які замінять парад? О котрій годині почнеться концерт? І коли засяє святковий салют? Запропонований у цій статті план заходу допоможе визначитися зі святкуванням Дня незалежності. Поспішайте! Нудно точно нікому не буде!

Без техніки і танків - тільки українці та їхня гордість за Україну

Із огляду на те, що 24-те серпня у 2019 році припадає на суботу, українці відпочиватимуть 3 дні поспіль. Щоправда, місцевих жителів та гостей Києва чекає 4-х денна насичена програма, адже 23-го серпня країна відзначає День Державного прапора. Готуйтеся до того, що у цей день та інші святкові дати деякі київські дороги будуть перекриті.

День незалежності 2019: забіг у вишиванках

Урочисті забіги або ходи у вишиванках традиційно пройдуть і у інших великих містах країни. У центрі столиці України уже пройшла репетиція святкування Дня незалежності за новим зразком. Давайте дізнаємося: як Україна готується відзначати 28-му річницю? Пропонуємо познайомитися із низкою святкових заходів прямо зараз.

Цінителі мистецтва, яскравих емоцій та відчуттів повинні оцінити програму заходів. Адже святковий план включає виступи театральних і етно-музичних колективів, ярмарки хендмейд-товарів, різні майстер-класи та фестивалі, а також зустрічі з найкращими експертами арт-терапії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

День незалежності 2019

День незалежності, звичайно ж, об'єднує людей. Пройде він із розмахом чи буде скромним? Давайте дізнаємося, яким буде святкування без військового параду. Щоб не пропустити найважливіше, знайомтеся з афішею на святкові вихідні.

Програма заходів 24-го серпня

До Дня незалежності України 2019 планується цілий ряд цікавих заходів. Звичайно ж, найосновніші події відбудуться 24-го серпня. Головні серед них - забіг, Хода, Марш, гранд-концерт і салют. Отже, знайомтеся: список заходів на суботу, 24-те серпня.

• Найяскравіше видовище - забіг тисячі людей, які будуть одягнені у футболки-вишиванки. Він відбудеться о 8:00. Розпочнеться на Русанівській набережній. Захід символізує прагнення українського народу до незалежності. Взяти участь у забігу на дистанцію в 1 км, 5 км або 10 км зможуть усі бажаючі. Як варіант - забіг на спринтах на 100 і 500 метрів. Для того, щоб прийняти участь у цьому заході, необхідна попередня реєстрація.

• Замість параду відбудеться Хода Гідності та Марш Захисників. Хода Гідності почнеться в Києві о 9:30. Маршрут: Алея Небесної сотні - Майдан Незалежності - Хрещатик. На честь загиблих Героїв Небесної Сотні заплановано загальнонаціональну хвилину мовчання.

День незалежності 2019

Прозвучать 100 ударів церковних дзвонів. Крім президента, родичів та друзів загиблих людей, ветеранів АТО, у заході візьмуть участь 5 оркестрів, 18 піаністів, народні артисти України й зірки світової сцени опери. На Алеї Небесної сотні будуть покладені квіти. Потім відбудеться флешмоб, що включає музично-хореографічні елементи. Гімн України прозвучить у виконанні народної артистки України Тіни Кароль.

Демонстрації військової техніки та авіації не буде. Марш Захисників України почнеться о 10:00 в парку ім. Т. Шевченка. Подальший маршрут пересування: Бессарабська площа - Хрещатик - Майдан Незалежності.

• З 11:00 до 18:00 проходитиме вітрильна регата. Стартує вітрильний спорт у акваторії річки Дніпро: із шостого причалу Річкового вокзалу.

• О 12:00 годині розпочнеться вуличний соціальний фестиваль. Він закінчиться ввечері, о 18:00. Назва фестивалю - «Карта Мрії - 2019». Місце проведення: Хрещатик, уздовж вулиці Прорізної до будівлі Головпоштамту. Інший святковий фестиваль під назвою «Етнічний віночок» почнеться у рамках свята о 16:00 і закінчиться о 19:30. Місце проведення: Хрещатик, біля будівлі КМДА.

День незалежності 2019

На літній естраді у Центральному парку пройде Міжнародний фестиваль мистецтв «Діалоги культур». Замикає низку фестивалів вечірній святковий захід «Відкрита музика міста», що розпочнеться о 20:00. Місце проведення: вул. Володимирська, 2, навпроти Національного музею історії України.

• О 14:00 на столичній Контрактовій площі пройде богатирський турнір «Матч побратимів-2019».

• 24-го серпня відбудеться 1-й день чемпіонату України зі стріт-воркауту. Цей вуличний вид гімнастики являє собою своєрідну спортивну субкультуру. Місце проведення: біля арки Дружби народів.

• У День незалежності пройде також 2-й день змагань на ретро-авто. Ви зможете встановити рекорд в Україні, взявши участь у заході. Виставка ретро-машин відбудеться на алеї Слави: від стели Перемоги до Повітрофлотського шляхопроводу.

• Вечір цього святкового дня можна буде провести біля Музею історії України. Тут пройде класик пікнік під назвою «Українська поема». Бажаючі зможуть послухати концерт класичної музики українських композиторів.

• На південному березі столичного Дніпра пройде літній фестиваль. Тут зазвучать мелодії українських і зарубіжних виконавців. У концертній програмі святкового вечора візьмуть участь Курган feat Агрегат і Сonstantine.

День незалежності 2019

• Організатори простору «Національний Експоцентр України» підготували до Дня незалежності багато розважальних заходів для ваших дітей: за допомогою кубиків лего вони зможуть встановити рекорд зі складання найдовшого Державного прапора України. Тематичний план організаторів включає дитячі майстер-класи та музичні виступи співачки М'ЯТИ, Mad Heads - Українска, High Up 5, ZELENO тощо.

• 24-го числа у Києві пройдуть найрізноманітніші концерти. У парку «Партизанська слава» виступлять колективи самодіяльності. Музичні виступи відбудуться також на Контрактовій площі, у сквері біля пам'ятника Петру Сагайдачному і в парку «Відрадний». Місцеві колективи самодіяльності виступлять в установах культури. Найголовніший святковий концерт відбудеться о 17:00 на Співочому полі Печерського.

• Завершить День незалежності 24-го числа святковий салют.

Святкова афіша на 25-те число

• 24 і 25 серпня пройде 3-й фестиваль музики і мистецтва. Майданчиком для живих перформансів стане завод Метробуд. Відвідувачі зможуть почути сучасну електронну, джазову музику, інді-рок і познайомитися із експериментальними виступами. Ви почуєте тут «Гриби», Alinу Pash, групу «Вагоновожаті», Quest Pistols.

День независимости 2019:

Любителів експериментального року порадує московський квартет ГШ/Glintshake. У числі зарубіжних виконавців - Сан-Франциско інді-квартет Deerhoof. Виступить також африканський музикант Ata Kak (його справжнє ім'я - Яу Атта-Овусу), так що слухачі зможуть оцінити найрізноманітнішу музику.

• 2-й день ЧУ із вуличної гімнастики (стріт-воркаут) біля арки Дружби народів.

• 3-й день змагань на ретро-авто і виставки на алеї Слави.

• До 25-го серпня Кримський Будинок підготував виступ кримськотатарських відомих виконавців. У їх числі - Джамала, гурт Shatur Gudur (кримськотатарські панк-рок виконавці), Олександр Положинський та Був'є, кримськотатарська співачка, яка збирає фольклор свого народу, Ельвіра Сарихаліл, етно-гурт Курбаси тощо.

Охочі зможуть взяти участь у майстер-класах із кримськотатарською мистецтвам, у приготуванні кавових напоїв та їжі. Гостей програми чекає незабутнє 3D-меппінг шоу. Концерт «Кримський будинок об'єднує серця» відбудеться в Києві о 18:00 на галявині Національного музею історії України.

План тривалих заходів - до 26-го серпня

Цей розділ включає у себе заходи, які проходитимуть до Дня незалежності 2019 кілька днів:

• 24-26 серпня - 3 заключних дня 11-денного фестивалю Bouquet Kyiv Stage. Місце проведення - сад Софії Київської та музей «Золоті ворота». Програма фестивалю високого мистецтва включає арт-виставку, 25 найрізноманітніших концертів, 70 найкращих короткометражних українських фільмів, зустріч із цікавими людьми та інше.

• Починаючи із Дня незалежності по 15 вересня на Співочому полі відкриють виставку квітів. Захід присвячено топ-спортсменам, якими ми можемо пишатися, тому що вони прославили нашу країну за кордоном. Головні герої квіткових інсталяцій - відомі українські спортсмени.

День незалежності 2019: квіткова виставка

У їх числі - чотириразова олімпійська чемпіонка із плавання Яна Клочкова, боксери-професіонали брати Клички, українська фехтувальниця на шаблях Ольга Харлан, найкращий бомбардир у історії збірної України Андрій Шевченко, гімнастка, заслужений майстер спорту України Лілія Подкопаєва, українська фігуристка, що виступала в одиночному катанні, Оксана Баюл, спортсмен-легкоатлет зі стрибків із жердиною Сергій Бубка, футболіст-тренер, наставник київського «Динамо» Валерій Лобановський.

День незалежності 2019: квіткова виставка

У середу, 28 серпня, в столиці пройдуть заходи, спрямовані на вшанування пам'яті загиблим та зниклим без вести захисників Вітчизни. Місце проведення: з 10:00 ранку до 12:00 дня, Повітрофлотський проспект, 25; із 16:00 до 17:00 - на Михайлівській площі.

Познайомившись із афішею цікавих подій Києва на День незалежності України 2019, ви зможете розпланувати свій графік. Приймайте участь у забігу, фестивалях, відвідуйте концерти. Гарних усім вихідних та тотального поліпшення життя!

Дуже хочеться, щоб життя наших людей дійсно змінилася на краще. Бажаємо процвітання та незалежності нашої України! Життя під мирним небом, без війни і зовнішніх конфліктів! Чудового всім настрою та ентузіазму! Будьте щасливі й незалежні!

Фото

День незалежності 2019

День незалежності 2019

День незалежності 2019

Відео