День Незалежності України

День Незалежності встановили, як державне свято в 1992 році постановою Верховної Ради. Вважається, що ця дата і є дата утворення української держави у сучасному вигляді. В історії України були сприятливі моменти, але не так багато, і сам факт створення незалежної України дуже важливий для кожного українця. Адже своєї землі, свободи від інших держав чекали дуже довго і дуже багато крові було пролито за це, багато життів було зруйновано.

24 серпня 1991 року Верховна Рада винесла «Акт проголошення незалежності України» на підтвердження всеукраїнським референдумом 1 грудня 1991 року. В цей день проводять різноманітні урочисті заходи, масові святкування, військовий парад. Особливо важливе це свято в останні роки.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Крішна Джанмаштамі — День явлення Крішни

Це дуже важливе ведичне свято, його широко відзначають в Індії і воно є всенародним. Крішна – абсолютне значення життя, яке знаходиться в основі світобудови, але за межами всього. Вважається, що Шрі Крішна – верховна особистість бога. За повір'ями, Крішна з'явився в Аштамі (це восьмий місячний день) на убуваючому Місяці (Чандре). Коли він повинен був народитися, планети стали в сприятливе положення, а скрізь встановилася атмосфера миру і процвітання, на небі бачили сприятливі знаки, всі люди були щасливі. Хоча Крішна і джерело матеріального творіння, але ніколи не стикається з матерією. Його початкове духовне тіло складається з вічності, блаженства і знання.

Національний день вафель в США

Цей солодкий день люблять відзначати ранковими вафлями в США. Часто їх купують замороженими, але справжні цінителі готують їх самі, на особливій вафельниці. Від інших американські вафлі відрізняються – вони квадратні і товсті. Дату обрали саме цю, бо в 1869 році 24 серпня Корнеліус Свартхаут отримав патент на спеціальну сковорідку для вафель, це був перший такий патент в країні. Сковорідка була зроблена з двох частин і її треба було перевертати, щоб рівномірно пропекти вафлі. Зараз для цього є електричні аналоги.

Православні свята:

  • Мученика архідиякона Евпла.
  • Пісний день.

Євпатий Коловрат

В цей день відзначається пам'ять мученика Євпла, який в кінці 3 – початку 4 століть служив архідияконом в сицилійському місті Катані. Наші предки вважали, що це дуже страшний день. Навіть було повір'я, що на болотах можна зустріти білого коня, що скаче по землі і намагається знайти вершника. А вночі бігає поруч з могилами, розкопує землю і жалібно плаче. Ще чути свист і спів. Багато хто намагався піймати коня, але нікому не вдавалося.

Були і звичайні заняття в цей день – стригли овець. Як раз, якщо їх постригти сьогодні, до холодів баранці знову заростуть і не будуть мерзнути. А вовна потрібна була для теплих речей, їх ще треба нав'язати на зиму.

Народні прикмети на 24 серпня

Іменини в цей день

Олександр, Василь, Макар, Максим, Марія, Марк, Мартін, Федір

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.