У вересні українцям доведеться більше платити за молоко та молочні продукти. Ціни на них зростуть на 5% у порівнянні з червнем-липнем.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації виробників молока.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"За 6 місяців 2019 року тільки у промисловому секторі України вирізали 9700 голів, через що переробні підприємства недоотримали понад 160 тисяч тонн молока", - заявили в Асоціації.

Однією з причин є зменшення кількості худоби. Зазначається, що за підсумками серпня молочний кошик вже подорожчав на 3%.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Ще однією причиною називають необхідність впровадження вимог нового харчового законодавства, яке вимагає від молочних ферм оперативних і значних інвестицій у модернізацію і навчання персоналу. Ціни на молочні продукти можуть рости й надалі.

молочна продукція
молочна продукція

"Додатково погіршує ситуацію посилений податковий тиск. Так, ставка ПДВ на молочні продукти в Україні найвища в Європі - 20%, проти 7% - у Німеччині, 5,5% - у Франції та 5% - у Польщі. Експерти прогнозують продовження спаду виробництва у молочній галузі на фоні непрогнозованих умов ринку землі для господарств-виробників молока", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Нафтогаз пояснив свою послугу "газ по літній ціні": дістанеться лише обраним.

Як повідомляв Знай.uа, жителям багатоповерхівок різко піднімуть ціну на воду: в українців не залишиться вибору.

Також Знай.uа писав, Зеленський вирішив роздавати пенсії направо й наліво: до чого тут ізраїльтяни.