Закон про "драконівські штрафи" для євробляхерів уже діє наповну. Обіцянки чиновників про притягнення українців до відповідальності таки запрацювали, правоохоронці вже склали перший протокол.

22 серпня на трасі Н-о1 Київ-Знам'янка на посаді "Олександрівка" у Кропивницького районі Кіровоградської області був виписаний перший протокол про адміністративну відповідальність за порушення митних правил власником автомобіля Opel Astra з номером EPO 54 UK, повідомляє Авто Інформатор.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Сума штрафних санкцій, згідно з Купап ст. 121 п. 8, становить п'ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 8500 гривень.

Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі
Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Зазначимо, що представник Президента Руслан Рябошапка, після круглого столу, заявив про те, що патрульні поки не можуть притягати до відповідальності власників "євроблях", так як у них немає доступу до баз ГФС. Наказ про надання доступу буде підписаний протягом 10-12 днів (орієнтовно в перших числах вересня 2019 року) і лише після цього закон про штрафи запрацює в повну силу. Зараз же інспектори можуть тільки зупиняти транспортні засоби на іноземній реєстрації і перевіряти у їх власників документи.

Мітинг власників "євроблях"
Мітинг власників "євроблях"

Крім того, Володимир Зеленський пообіцяв відтермінувати штрафи ще на три місяці. Відповідний законопроект буде розглянуто на першому ж засіданні Верховної Ради, яке відбудеться 29 серпня.

Нагадаємо, Зеленський дав надію "євробляхам", але не все так просто.

Як повідомляв Знай.uа рятувальний круг для євробляхерів: Зеленський виступив із заявою, допоможе тисячам.

Також Знай.uа писав, Богуцька натякнула Зеленському на небачену "гидоту" у "Слузі народу".