Перший випадок смерті внаслідок захворювання, викликаного курінням електронної сигарети, зафіксований в штаті Іллінойс в США, повідомляє Департамент охорони здоров'я штату (IDPH). За їх даними, пацієнт помер після важкого респіраторного захворювання через куріння вейпа.

У загальній складності 22 особи у віці від 17 до 38 років перенесли респіраторне захворювання після використання електронних сигарет або вейпинга. При цьому загального компонента в курильних складах виявлено не було.

Після вейпінгу пацієнта доправили у лікарню із серйозним респіраторним захворюванням. Врятувати його не вдалося. Стать і вік померлого не уточнюють. Про цей випадок повідомили представники департаменту охорони здоров'я штату. Вони також навели статистику, що зараз у лікарнях штату Іллінойс перебувають 22 пацієнти із ймовірними наслідками вейпінгу. Їм від 17 до 38 років.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Скаржилися на труднощі з диханням, біль у груддях, часом блювання та розлад шлунку. Ситуацію досліджує Центр контролю і профілактики захворювань США. За їхніми даними у 22-тьох американських штатах зафіксовано майже дві сотні випадків респіраторних захворювань, спричинених вейпінгом. Симптоми схожі на опік дихальних шляхів. Наслідки довготривалого куріння електронних сигарет поки не вивчені.

Дженніфер Лайден, представник Департаменту охорони здоров'я штату Іллінойс, розповів, що померлий давно користувався вейпом. За останні роки і місяці ми отримали чимало повідомлень про ускладнення стану здоров'я через вейпінг.

Вейпінг – це похідне слово від слова "вейп", що є словом іншомовного походження (від англійського vapour або американський варіант vapor), що в перекладі означає "парування".

Нагадаємо, раніше посуд масово косить людей по всьому світу, про таких хворобах навіть думати страшно: деталі дослідження.

Також Знай.uа писав, що киянам "підказали", як кинути курити: після такого сигарета сама випаде з рота.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, про "Безпечний" вейп: у любителів "попарити" з'явилася невідома хвороба, безліч людей у важкому стані.