У США вибухнула епідемія, з якою лікарі поки не знають, як впоратися. З'явилося безліч випадків поразки незвичайною хворобою у тих, хто курить електронні сигарети.

Як повідомляють співробітники Центру по контролю і профілактиці захворювань США, в даний момент офіційно зафіксовано 94 важких випадку ураження легень. І це за 2 місяці.

Найпоширенішими симптомами зараз є: ашель, біль у грудях, гарячка, головний біль, діарея, анорексія і навіть швидка втрата ваги.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Хвороба розвивається за кілька днів. Рентгени демонструють затемнення в нижній частині грудної клітини, а МРТ - зниження прозорості легеневої тканини. Зазвичай такі симптоми говорять про пневмонію, але, як кажуть лікарі, можуть супроводжувати і безлічі інших захворювань.

Поки що обійшлося без смертей, але є пацієнти, які знаходяться у важкому стані, їм була необхідна інтубація. У інших пацієнтів захворювання пройшло саме по собі. Всі хворі курили електронні сигарети або вейпи. Лікарі поки що не знають, як лікувати це захворювання.

Міністерство охорони здоров'я США настійно просить громадян утриматися від використання електронних сигарет. А всі вейпери, які відчули себе погано без інших видимих причин, повинні терміново звернутися до лікаря.

Нагадаємо, раніше посуд масово косить людей по всьому світу, про таких хворобах навіть думати страшно: деталі дослідження.

Також Знай.uа писав, що киянам "підказали", як кинути курити: після такого сигарета сама випаде з рота.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що кожному місту по айкосу. IQOS розширюється на всю Україну.