Вчені не можуть з'ясувати причини епідемії, яка починається в США. Численні випадки загадкової хвороби легень можуть бути пов'язані з курінням електронних сигарет

Дослідники Центру з контролю і профілактики захворювань США зафіксували 94 випадки важких захворювань дихальних шляхів за два останніх місяці. Більшість випадків мали місце в штатах Вісконсін, Іллінойс, Каліфорнія, Індіана і Міннесота.

Найбільш поширені симптоми це кашель, біль у грудях, гарячка, головний біль, діарея, анорексія та навіть швидка втрата ваги.

Хвороба зазвичай розвивається у протягом декількох днів. Рентгенограми пацієнтів показують темні плями в нижньої частини грудної клітки, а комп'ютерна томографія зниження прозорості легеневої тканини.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Смертельних випадків поки не було, однак деякі пацієнти знаходяться в поганому стані, їм потрібна інтубація. У деяких другихболезнь таємничим чином пройшло само через кілька днів.

Це також ускладнює діагностику захворювання, заявляють лікарі.

Всі хворі є користувачами вейпов і електронних сигарет. Можливо, причиною є якась інфекція, але доказів цієї теорії поки що немає.

Медикам поки не вдалося вибрати лікування з-за невідомої причини хвороби.

Нагадаємо, Супрун пропонує прирівняти системи IQOS і електро-сигарети до тютюновим виробам.


Як повідомляв раніше Знай.иа, IQOS розширюється на всю Україну.


Також Знай.иа писав про те, що відмовтеся від цих смачних і доступних продуктів.