День російського кіно

Це професійне свято для кінематографістів Росії. Його встановили 1 жовтня 1980 року за Указом Президії Верховної Ради СРСР. Історія свята починається з Жовтневої революції, коли керівництво радянської республіки вирішило взяти кінематограф в свої руки з метою пропаганди ідей революції. Тому 27 серпня 1919 року видали Декрет Раднаркому, що кіноспаву націоналізують. Саме в пам'ять про цю подію спочатку створили День Радянського кіно, а потім він перетворився в День кіно Росії. Зараз його називають День російського кіно.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

День незалежності Республіки Молдова

В 1991 році в цей же день прийняли Декларації про незалежність за прикладом прибалтійських країн, України, Грузії та Вірменії. Незабаром Румунія визнала незалежність Молдови. У грудні 1991 року, коли вже були підписані Біловезькі угоди та після розпаду СРСР нову державу визнали десятки інших держав.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В це свято патріотичні організації проводять урочистий молебень, присвячений пам'яті жертв придністровського конфлікту. У Кишиневі на центральній площі покладають квіти до пам'ятника Штефану чел Маре та Меморіалу військової слави. Урочистий мітинг проходить на площі Великого Національного зібрання. Далі проводять різні розважальні та культурно-патріотичні заходи.

Православні свята:

  • Предпразднство Успіння Пресвятої Богородиці.
  • Перенесення мощей преподобного Феодосія Печерського.
  • Пророка Міхея.
  • Святкування ікон Божої Матері Беседна і Нарвська.
  • Пісний день.

Михей Тиховій

Свято встановлено на честь одного з так званих «малих» біблійних пророків Міхея. День назвали Тиховієм, тому що спостерігали за вітром – якщо буде спокійним, то і осінь буде ясною. Ще дивилися на журавлів. Якщо птахи тягнуться клином на південь, то в середині жовтня будуть морози. А якщо вони навіть не стають на крило, то зима буде пізньою.

Народні прикмети на 27 серпня

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Аркадій, Василь, Володимир, Єва, Євдокія, Матвій, Микола, Семен, Федір

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.