В церковному календарі це день вшанування Михея Морасфитянина, одного з 12 малих пророків. Інші назви свята: «Михей», «Міхєєв день», «Узорник», «День мулярів», «Камнеклад», «Каменеріз». В цей день по силі вітру судили про майбутню погоду.

Народні прикмети на 27 серпня

У цей день можна дізнатися, якою буде погода восени. Якщо вітер спокійний і тихий, то і осінь буде теплою, а якщо сильний – бурі будуть і у вересні. Якраз закінчується Успенський піст, а тому наші предки могли влаштовувати пору весіль. Так що це найкращий час, щоб добре поїсти, піти на побачення або посвататися. На Покрову закохані вже обручались. Так як скоро приходить осінь і дні будуть дощовими, то намагаються завершити всю роботу, особливо на свіжому повітрі. Навіть якщо у вас немає ділянки, можете зайнятися вікнами або балконом, провітрити зимові речі. Допоможіть всім близьким і не лінуйтеся, а то станете винуватцями своїх бід.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ще на Русі сьогодні шанували мулярів, особливо тих, хто будував будинки, храми та фортеці. Вірили, що Михей – їх покровитель і допомагає тим, хто хоче отримати своє житло. Можете помолитися святому про власну квартиру або будинок.

А так як польові роботи до цього часу вже закінчували, то всі могли трохи побалувати себе і дітей подарунками. Час перед школою, так що саме час підготувати сюрприз для дитини, це підніме їй настрій. А якщо вам запропонують сьогодні якийсь товар, то не відмовляйте торговцям. Все, що ви купите сьогодні, принесе вам щастя і удачу. Торговця бажано ще чимось пригостити, щоб він пішов не тільки з грошима, але і не голодним.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.