Легендарний актор Богдан Ступка пішов з життя 22 липня 2012 року після важкої боротьби з хворобою. Актор став цілою епохою та символом українського кіно – він зіграв у ста фільмах, а також мав більше сотні персонажів на сцені театру.

Багато стрічок, в яких грав Богдан Ступка, добре відомі українському глядачеві. Вже 7 років геніального актора немає в живих. Сьогодні, 27 серпня в його день народження варто згадати цікаві найкращі вислови Богдана Ступки.

Богдан Ступка читає вірш «Крила» Ліни Костенко

Сьогодні українському акторові, лауреатові Шевченківської премії Богданові Ступці виповнилося б 77 років. На цих кадрах він читає «Крила» Ліни Костенко. Джерело відео: YouTube користувача Rom4yk. Цей вірш був прологом церемонії «Гордість країни-2011»

Geplaatst door Радіо Свобода op Maandag 27 augustus 2018

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Цитати, що стали крилатими фразами:

1. "Хай кажуть, що хочуть, а я живу, як живу"

2. "Я не люблю війну, з дитинства боюся стрільби. Мені було всього три роки, але я добре її пам'ятаю. Пам'ятаю, як німці давали дітям шоколад. Як попереджали: зараз тут почнеться битва, йдіть з будинків. І тепер все життя мене переслідує страх. Цей страх іноді змушував мене битися, йти проти великих людей. Можливо, саме через нього я і пішов у кіно. Адже в кіно ти легко можеш сховатися - це не ти, це завжди хтось інший"

3. "Мужики дуже люблять перевдягатися, більше, ніж жінки. Візьміть історію костюма, і ви побачите, що, починаючи від папуасів, що для себе тільки чоловіки не придумували! Мужики - як півні, тільки б перед жінками крутитися"

Богдан Ступка: ролі
Богдан Ступка: ролі

4. "Роби справу чесно, з душею - і твоє до тебе прийде. Це не означає, що завтра з'являться золоті гори (...) Молоді треба все сьогодні і цю хвилину. Споживати і не замислюватися ні про що. Нічого хорошого в цьому немає ... А ти ще щось хочеш, тобі багато цікаво"

5. "Я людина без слабкостей. Курити кинув, поїсти ніколи особливо не любив, п'ю помірно. Одним словом, сала не люблю, горілку не вживаю. Нудно навіть"

6. "Минув вже якийсь час і я написав заяву і перестав грати Майстра. Можливо, я такий за своєю психофізикою - переймаюся, дуже переймаюся болем іншої людини. І беру цей біль на себе"

Богдан Ступка: "Білий птах с чорною міткою"
Богдан Ступка: "Білий птах с чорною міткою"

7. "Я, як і Франко, трудоголік. В юності я мріяв бути рантьє, а все життя працюю. Жах якийсь. Потрапляю в театр - і не можу додому відлучитися навіть пообідати. Затягує. Цілий день тут сидиш. Міркуєш, розмовляєш з людьми, аналізуєш"

8. "Раніше я був у жінок не дуже популярним. А зараз на старості років раптом почав подобатися - і молодим, і середнім, і бабусям. Сьогодні в Києві рано вранці йду по театру, а назустріч мені йде наша працівниця і каже: "Ой, яке ж диво, що перший чоловік, якого я сьогодні зустріла, - це ви". А я чого? Я далі пішов."

9. У нас дуже важко бути міністром. Тому що заведено у нас так: якщо ти артист - ти хороший, а якщо став міністром - ти вже поганий. Причому одразу, на наступний день"

10. Все наше життя - суцільна імпровізація, а значить, все наше життя - це джаз.

Богдан Ступка в кіно
Богдан Ступка в кіно

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За роки творчості, за участю Ступки на екрани вийшло безліч кіношедеврів, серед яких "Від Бугу до Вісли", "Діти сонця", "До розслідування приступити", "Данило – князь Галицький", "Украдене щастя", "Сірі вовки". Велика популярність прийшла до актора в 21-му столітті завдяки стрічкам "Свої", "Вогнем і мечем", "Водій для Віри", "Заєць над безоднею", "Будинок" і ряду успішних телесеріалів (наприклад, "Тарас Бульба").

Нагадаємо, Богдан Ступка – герой нашої України.

Як повідомляв портал "Знай.uа", раніше дружина Дмитра Ступки порадувала фанів знімками стрункої фігури.

Також "Знай.uа" писав, про дружину Ступки, ведучу Поліну Логунову: Великі надії на те, що Зеленський буде слугою народу.