Володимир Мартиненко, радник міністра внутрішніх справ України, сказав, що покая оновлена Верховна Рада не затвердить закон про пільговому періоді, власники "євроблях" можуть залишати своїх залізних "коней" в гаражах.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"З точки зору державних органів так говорити не можна, тому що це заклик до невиконання закону. З іншого боку, коли ми говоримо про кроки назустріч між державою і власниками цих автомобілів, тоді один з варіантів виходу з ситуації – не створювати прецеденти", - сказав Мартиненко.

Якщо автомобіль не буде помічений на вулиці, то водія ніяк не можна буде покарати за те, що у нього є "євробляха".

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Насправді, є два варіанти. Або почекати, або виїжджати і потрапляти під санкції. Причому на дорогах будуть санкції від поліції, а от щодо митних служб – там і виїжджати не потрібно, там навіть наявність цього транспортного засобу потрапляє під санкції", - зазначив Мартиненко.

В даний момент, за даними Мартиненко, кількість "євроблях" в Україні близько 10 тисяч.

Ті, у кого є машина на єврономерах, у режимі транзиту отримають такі штрафи:

  • за водіння машини на єврономерах – 8500 грн;
  • повторне за рік водіння – 17 000 грн і заборона на водіння протягом року;
  • за затримку розмитнення на строк до 1 доби – 170 грн;
  • від 1 до 10 діб – 340 грн;
  • від 10 до 20 діб – 8500 грн;
  • від 20 до 30 діб – 85 000 грн;
  • від 30 діб – 170 000 грн.

Нагадаємо, раніше євробляхерам пора пересідати на маршрутки: в Україні почали виписувати штрафи.

Також Знай.uа писав, що власники "євроблях" заплатять космічні штрафи: у Зеленського пояснили скільки і за що.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що не дарма Зеленський "рятував" євробляхи? Скільки грошей принесла Україні розмитнення авто.